Hemliga Klubben – Fallet med den värdefulla kartan

Titel: Hemliga Klubben
– Fallet med den värdefulla kartan
Författare: Susanne MacFie
Illustratör:
Roland MacFie
Kategori:
 6-9 år
Serie:
Hemliga Klubben
Genre:
Pusseldeckare
Nr. i serien:
2
Språk: Svenska
Utgivningsdatum:
juni 2010
Antal sidor:
110 sidor
Bandtyp:
Kartonnage
ISBN:
9789197870412

Finns även som e-bok!

Andra delen i Hemliga Klubben- en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när en värdefull karta plötsligt försvinner från stadens museum. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben! Till sin hjälp har de klubbens hemliga skriftspråk, som de använder under spaning när de inte kan prata med varandra.

Det är inte sant! Det som inte fick hända har hänt! hörs en röst ropa. I nästa stund slås dörren upp och museiintendent Karl Kax kommer utstormande. Han är högröd i ansiktet och mycket upprörd.

– Muséet har blivit bestulet! Det är en katastrof, både för oss och för Alingsås som stad!

Moa och Måns står tillsammans med sina klasskamrater utanför museientrén när stölden av den värdefulla kartan precis har upptäckts. Personalen är förtvivlad och inne i byggnaden har polisen redan börjat undersöka brottsplatsen. Men trots stölden håller muséet öppet som vanligt. Och det är tur för är det några som kan hjälpa till att lösa det här så är det Hemliga Klubben.

Dags för Fallet med den värdefulla kartan!

*