Legenden om De Fyra Elementen

Legenden om De Fyra Elementen är en spännande äventyrsserie där längtan är det som för spelarna samman. I sammetsbergen möter Embla Noel och de kastas rakt in i ett gastkramande äventyr i ett land de inte trodde fanns!

alla_fem_bockerna_i_bokhyllan_1900pxb

Vårterminen är slut och Embla har ställt in sig på att tillbringa ännu ett trist sommarlov på landet hos herr och fru Karstén när någonting lika osannolikt som fantastiskt inträffar. Embla hamnar mitt i spelet om De Fyra Elementen och där träffar hon Noel. Deras längtan för dem samman och kastar dem rakt in i ett gastkramande äventyr i ett land de inte trodde fanns!

I det spännande spelet gäller det att ta sig igenom de fyra sfärerna Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Klarar man det väntar ett efterlängtat möte. Samtidigt blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag. Embla och Noel ställs inför en rad kluriga och svåra uppgifter som de måste klara för att ta sig vidare mot det efterlängtade målet. Men kommer de att stå ut med den nyckfulla domaren Valerius Pax och vilka hemligheter döljer sig i det fördolda? Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att allt inte står rätt till i spelet. När mystiska saker fortsätter att inträffa inser de att Umber, den maktlystna och grymma ledare i Eldsklyftan, gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umbers vilda framfart hotar de fyra sfärernas, och därmed spelet och befolkningarnas, hela existens.

Äventyret Legenden om De Fyra Elementen finns som lättläst version i fem delar. 

Böckernas titlar: (Klicka på texten eller på bilderna för mer info.)
Del 1: De Sju Topparnas Rike
Del 2: De Fem Flodernas Stad
Del 3: De Tre Stjärnornas Skog
Del 4: De Två Vulkanernas Dal.
Del 5: De Fyra Fallens Grotta.

Böcker det bloggas om


Böcker i serien:


De fyra första delarna i serien finns även utgivna som pocket:

Legenden_pocket_omslag_foto