De Fem Flodernas Stad

Titel: De Fem Flodernas Stad
Författare: Susanne MacFie
Illustratör:
Roland MacFie
Kategori:
9-12 år
Serie:
Legenden om De Fyra Elementen
Genre: Fantasy
Nr. i serien: 2
Språk: Svenska
Utgivningsdatum:
maj 2005
Antal sidor:
240 sidor
Bandtyp:
Kartonnage
ISBN:
9789163163845


Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett magiskt och riskfyllt spel, där det gäller att ta sig igenom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Om man klarar det blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag och får träffa någon man saknar och längtar efter…

Embla och Noel har redan lyckats ta sig igenom Sammetsbergen och nu gäller det att lösa en rad kluriga gåtor. Sökandet efter svaren kastar dem rakt in i nya äventyr i Vattendeltat.

Eldflugor, träskpaddor, brinnande gondoler och en tio meter lång boaorm är bara några av de saker Embla och Noel stöter på i jakten på den åtråvärda pärla som behövs för att gå vidare till nästa sfär. Men Umber, härskaren i Eldsklyftan, gör återigen allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet.

I boken De Fem Flodernas Stad, som är den andra av fyra böcker i serien om De Fyra Elementen, varvas glädje och sorg med humor och allvar. Emblas och Noels spännande äventyr går vidare i denna fristående fortsättning på De Sju Topparnas Rike. En bok för både tjejer och killar som lämpar sig lika bra att läsa själv som att läsa högt ur. En bok att sträckläsa!

Läs också:
De Sju Topparnas Rike
De Tre Stjärnornas Skog
De Två Vulkanernas Dal