De Tre Stjärnornas Skog

Titel: De Tre Stjärnornas Skog
Författare: Susanne MacFie
Illustratör:
Roland MacFie
Kategori:
9-12 år
Serie:
Legenden om De Fyra Elementen
Genre: Fantasy
Nr. i serien: 3
Språk: Svenska
Utgivningsdatum:
maj 2006
Antal sidor:
384 sidor
Bandtyp:
Kartonnage
ISBN:
9789163184055


Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett magiskt och riskfyllt spel, där det gäller att ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Om man klarar det blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag och får träffa någon man saknar och längtar efter…

Embla och Noel har redan lyckats ta sig igenom Sammetsbergen och Vattendeltat. Nu gäller det att vinna den stora fågeluppvisningen och att hitta den åtråvärda amuletten, som behövs för att gå vidare till Eldsklyftan.

I Himlavalvet råkar Embla och Noel in i ett gastkramande äventyr med livsfarliga hängbroar, giftiga eldsalamandrar och hämndlystna huvudjägare. Dessutom gör Umber, härskaren i Eldsklyftan, återigen allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet.

I boken De Tre Stjärnornas Skog, som är den tredje av fyra böcker i serien om De Fyra Elementen, varvas glädje och sorg med humor och allvar. Emblas och Noels spännande äventyr går vidare i denna fristående fortsättning på De Sju Topparnas Rike och De Fem Flodernas Stad. En bok för både tjejer och killar som lämpar sig lika bra att läsa själv som att läsa högt ur. En bok att sträckläsa!

Läs också:
De Sju Topparnas Rike
De Fem Flodernas Stad
De Två Vulkanernas Dal