De Två Vulkanernas Dal

Titel: De Två Vulkanernas Dal
Författare: Susanne MacFie
Illustratör:
Roland MacFie
Kategori:
9-12 år
Serie:
Legenden om De Fyra Elementen
Genre: Fantasy
Nr. i serien: 4
Språk: Svenska
Utgivningsdatum:
maj 2007
Antal sidor:
216 sidor
Bandtyp:
Kartonnage
ISBN:
9789163307768


Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett magiskt och riskfyllt spel, där det gäller att ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Om man klarar det blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag och får träffa någon man saknar och längtar efter…

Emblas och Noels spännande äventyr går vidare i denna fristående fortsättning på De Sju Topparnas Rike, De Fem Flodernas Stad och De Tre Stjärnornas Skog.

Via en gammal tivolikarusell hamnar Embla mitt i spelet om De Fyra Elementen. Där träffar hon Noel och tillsammans lyckas de ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat och Himlavalvet. Nu står de beredda att ge sig in i Eldsklyftan och där gäller det att hitta den gyllene nyckeln, som leder till Lycksalighetens Glänta. I Eldsklyftan råkar Embla och Noel in i ett gastkramande äventyr med livsfarliga giftskorpioner, svavelosande vulkaner och riskabla experiment med de fyra elementen. Dessutom gör Umber, härskaren i Eldsklyftan, allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umber skyr inga medel och hans framfart hotar de fyra sfärernas hela existens.

I boken De Två Vulkanernas Dal, som är den fjärde och sista av fyra böcker i serien om De Fyra Elementen, varvas glädje och sorg med humor och allvar. En bok för både tjejer och killar som lämpar sig lika bra att läsa själv som att läsa högt ur.

Läs också:
De Sju Topparnas Rike
De Fem Flodernas Stad
De Tre Stjärnornas Skog