Legenden om De Fyra Elementen

Titel: Legenden om De Fyra Elementen
Författare: Susanne MacFie
Illustratör:
Roland MacFie
Kategori:
från 9 år
Serie:
Legenden om De Fyra Elementen
Genre: Fantasy
Nr. i serien: Samlingsalbum
Språk: Svenska
Utgivningsdatum:
september 2008
Antal sidor:
575 sidor
Bandtyp:
Kartonnage
ISBN:
9789197771009

Finns även som e-bok!

 

De drivs inte av ära och pengar. De drivs av längtan!

Vårterminen är slut och Embla har ställt in sig på att tillbringa ännu ett trist sommarlov på landet hos herr och fru Karstén när någonting lika osannolikt som fantastiskt inträffar. Embla hamnar mitt i spelet om De Fyra Elementen och där träffar hon Noel. Deras längtan för dem samman och kastar dem rakt in i ett gastkramande äventyr i ett land de inte trodde fanns!

I det spännande spelet gäller det att ta sig igenom de fyra sfärerna Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Klarar man det väntar ett efterlängtat möte. Samtidigt blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag.

Embla och Noel ställs inför en rad kluriga och svåra uppgifter som de måste klara för att ta sig vidare mot det efterlängtade målet. Men kommer de att stå ut med den nyckfulla domaren Valerius Pax och vilka hemligheter döljer sig i det fördolda?

Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att allt inte står rätt till i spelet. När mystiska saker fortsätter att inträffa inser de att Umber, den maktlystna och grymma ledare i Eldsklyftan, gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umbers vilda framfart hotar de fyra sfärernas, och därmed spelet och befolkningarnas, hela existens.

Legenden om De Fyra Elementen är ett samlingsalbum där de fyra fristående böckerna i serien är sammanfattade i en bok. Samlingsalbumet är delvis omskrivet och förnyat av författaren med bl.a. mindre textstorlek för att även passa en mer läsvan målgrupp.

Läs också de fristående böckerna:
De Sju Topparnas Rike
De Fem Flodernas Stad
De Tre Stjärnornas Skog
De Två Vulkanernas Dal