Susanne MacFie

__________________________________________________________________________

Susanne_MacFie_profileFörfattare

Susanne MacFie är en svensk barn- och ungdomsförfattare. Hon debuterade 2002 med böckerna om Myrra på Eriksson & Lindgren Bokförlag (som numera ingår i Rabén & Sjögren) och har sedan dess utkommit med ett trettiotal böcker. Hon är författaren bakom karaktärerna Myrra, Vilda Våghals, Allis SprallisTrippe, Moa och Måns i Hemliga Klubben och har också skrivit bokserien Magiska Spegeln och fantasyserien Legenden om De Fyra Elementen.

Susanne är uppvuxen i Alingsås där hon bor med sin man Roland MacFie och sina tre barn. Hon har tidigare varit yrkesverksam som kommunikatör, bl.a. som informationschef på Västsvenska Handelskammaren, Almi Företagspartner och Volvo Parts inom Volvokoncernen. Numera är Susanne författare och förläggare på heltid samtidigt som hon äger och driver Memo Förlag tillsammans med övriga Familjen MacFie.

Susanne MacFie vill verka för att öka barns och ungdomars intresse för att läsa och skriva och är därför ofta ute och pratar och föreläser för barn och ungdomar.

Susanne MacFie om sitt författarskap: ”Att träffa läsarna är bland det roligaste med det här jobbet. Jag besöker ofta skolor och bibliotek runtom i Sverige. Många barn och ungdomar är nyfikna på vad en författare gör och hur en dag i en författares liv kan se ut. Jag berättar om hur en bok kommer till och hur jag hittar på mina berättelser. Det kan vara alltifrån en lektion i en klass till skrivarverkstäder som sträcker sig över en hel termin med återkommande besök i en och samma klass.” Läs mer om författarbesök.

 www.susannemacfie.se

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Gilla Susanne MacFie på Facebook!